Igrače, ki so natančni posnetki resničnih vozil

Družinsko podjetje Bruder iz Nemčije je bilo ustanovljeno leta 1926 in se uvršča med vodilne proizvajalce igrač v Evropi. Njihove igrače slovijo kot kakovostne in otrokom izredno zanimive, saj spodbujajo že tako bujno otroško domišljijo in pomagajo pri igri vlog, kar je pomembno za otrokov razvoj. Igrače so izdelane v merilu 1:16 in so primerne tako za notranjo kot zunanjo uporabo. Jedro njihove ponudbe so modeli različnih vozil, mi pa smo za vas izbrali nekaj najbolj zanimivih.

Igrače tovornjaki

Čudoviti tovornjaki Bruder izgledajo kot pravi. So zelo močni in izdelani z veliko podrobnostmi. Vse modele navdihujejo velika vozila priznanih znamk kot so: Mercedes-Benz z modeli Sprinter in Arocs, MAN TGA in MAN TGS, Scania, Mack in Unimog. Bruder je za majhne graditelje pripravil tudi široko paleto gradbenih vozil, bagrov in nakladalcev, ki jih navdihujejo resnični veliki brati Liebherr, CAT, JCB in Schaeff. Niso pomembne samo podrobnosti, temveč tudi številne resnične delovne lastnosti, zaradi katerih se lahko z njimi igrajo tudi odrasli.

Igrače traktorji in Kmetijski stroji

V resničnem svetu obstaja mnogo znamk traktorjev, z mnogimi dodatki, kot so sprednji nakladalniki, prikolice ipd. Pri Burderju so vse skupaj združili, tako da lahko vsak otrok zgradi svojo majhno kmetijo iz sestavnih delov znamk kot so: John Deere, Fendt, Deutz, Same, Massey Ferguson, New Holland, Claas, Case, Steyr in JCB. Vsi traktorji Bruder so opremljeni z osnovnim sistemom spenjanja, ki omogoča priklop na vse različne pripomočke Bruder. Tako je mogoče različne Bruderjeve prikolice in kmetijske stroje povezati z vsemi različnimi Bruder traktorji. Če so to traktorji serije 2000, 2100 ali 3000, so pripomočki zamenljivi. Na voljo so tudi številne kmetijske zgradbe, kot so kmetije, hlevi in lope.

Pomen igranja

Igranje vedno pomeni tudi učenje. Navodila niso v središču pozornosti, gre bolj za pridobivanje lastnih izkušenj – najučinkovitejše oblike učenja v otroštvu. Kot del igranja lahko otroci razvijejo fizično in duševno sposobnost, socialne veščine, domišljijo, logično razmišljanje, sposobnosti koncentracije,  uživanje v aktivnosti in še veliko več.  Pripravljenost vsakega otroka za igro se lahko razvija s stimulacijo in pravo spodbudo. Odlične igrače lahko pri tem pomagajo, vendar le, če se med izbiro upoštevajo tudi otrokove veščine in zanimanja.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Šolske potrebščine – tanka črta med kakovostjo in ceno

Šolanje je ena najpomembnejših prelomnic v otrokovem življenju. Vse se začne z nakupovanjem šolskih potrebščin, kar je za vsakega...

Igrače Bruder – portal v otroško domišljijo